Gemensamma aktiviteter

Alla i huset är välkomna att komma med egna förslag till aktiviteter! För barn, för vuxna, för alla

Aktuella aktiviteter

Föreningen ordnar lite då och då gemensamma fester för alla i huset. Vi firar kollektivets jämna födelsedagar och har kräftkalas i augustimörkret. Ibland blir det midsommarfirande ute på gården. Varje vår städar vi våra gårdar och oljar utemöbler med efterföljande korvgrillning. Inför julen brukar det bli pepparkaksbak med barnen och en gemensam julbuffé.

Nedanstående exempel är aktiviteter som startats på initiativ av enskilda boende i huset:

Biljard
I klubbrummet finns ett biljardbord som alla kan använda. Köer finns att låna.

Bio Rio
Då och då arrangeras bio i Klubbrummet. Film, både gamla och nya visas. Information om filmerna anslås på anslagstavlorna, mejl och på hemsidan. Alla är välkomna att föreslå filmer för gemensam visning.

Bokhyllan i Finhobbyn
Denna påfylls av oss boende, när vi läst en bra bok, och vill dela med oss. Bokhyllan är ovärderlig för de stunder man inte har något att läsa. Det är roligt att bläddra bland alla nya böcker som dykt upp.

Framtidsgruppen
En grupp finns för att blicka framåt och fundera på hur vi ska utveckla kollektivhuset.

Fredagsmatlaget (Bakfickan)
En grupp hyresgäster i huset har bildat en matförening, som samlas till gemensam middag i ”Tolvan" på fredagarna. Vi turas om med matlagningen två och två enligt ett rullande schema. Alla andra slår sig ner till dukat bord med doftande grytor.

Keramik
Föreningen har en brännugn för att kunna återuppta den keramikgrupp som fanns tidigare i huset.

Kulturvandringar
Gemensamma rundor till intressanta museer och utställningar görs några gånger per säsong.

Linedance
Sedan några år träffas en grupp varje måndag i gympasalen för att dansa linedance. Ibland under ledning av lärare och ibland övar den danserna själva. Då och då dansar den tillsammans med andra grupper och de kan då vara flera 100 dansare. Du bör ha viss erfarenhet om du vill vara med.

Pallkrageodling
Vi har pallkragar som vi boende kan 
Vid olika tillfällen har trädgårdsintresserade boende gått samman i gemansamma trädgårdsaktiviteter. Idag finns pallkragar som intresserade kan få disponera.

Rio-kören
i huset finns många sångintresserade som vid flera tillfällen bildat en egen kör.

Övriga aktiviteter
Huset har under åren haft många olika kurser, såsom fotokurser, möbelrenovering, akvarellmålning, keramik och , hjärt- och lungräddning. Sygrupper, mindfulness, pingisturneringar och prylbasarer har också varit återkommande och uppskattade aktiviteter.

Medlemsförmåner

Skansenkort
Kollektivhuset har ett gemensamt inträdeskort till Skansen.