Gemensamma aktiviteter och medlemsförmåner

Alla i huset är välkomna att komma med egna förslag till aktiviteter! För barn, för vuxna, för alla

Aktuella aktiviteter

Föreningen ordnar lite då och då gemensamma fester för alla i huset. Vi firar kollektivets jämna födelsedagar och har kräftkalas i augustimörkret. Ibland blir det midsommarfirande ute på gården. Varje vår städar vi våra gårdar och oljar utemöbler med efterföljande korvgrillning. Inför julen brukar det bli pepparkaksbak med barnen och en gemensam julbuffé.

Nedanstående exempel är aktiviteter som startats på initiativ av enskilda boende i huset:

Matlaget Bakfickan
En grupp hyresgäster i huset har bildat en matförening, som samlas till gemensam middag i ”Tolvan" på fredagarna. Vi turas om med matlagningen två och två enligt ett rullande schema. Alla andra slår sig ner till dukat bord med doftande grytor.

Biljard
I klubbrummet finns ett biljardbord som alla kan använda. Köer finns att låna.

Bio Rio
Då och då arrangeras bio i Klubbrummet. Film, både gamla och nya visas. Information om filmerna anslås på anslagstavlorna, mejl och på hemsidan. Alla är välkomna att föreslå filmer för gemensam visning.

Bokhyllan i Finhobbyn
Denna påfylls av oss boende, när vi läst en bra bok, och vill dela med oss. Bokhyllan är ovärderlig för de stunder man inte har något att läsa. Det är roligt att bläddra bland alla nya böcker som dykt upp.

Idégruppen
En grupp tillsattes under 2009 för att blicka framåt och fundera på hur vi ska utveckla kollektivhuset.

Keramik
Föreningen har nyligen beslutat att inköpa en ny brännugn för att kunna återuppta den keramikgrupp som fanns tidigare i huset.

Konstvandringar
Gemensamma rundor till intressanta konstmuseer och andra utställningslokaler görs några gånger per säsong.

Linedance
Sedan några år träffas en grupp varje måndag i gympasalen för att dansa linedance. Ibland under ledning av lärare och ibland övar den danserna själva. Då och då dansar den tillsammans med andra grupper och de kan då vara flera 100 dansare. Du bör ha viss erfarenhet om du vill vara med.

Rio-kören
Gå med i kollektivhusets egen kör! Övning på söndagar i Klubbrummet. En barnkör är också på gång.

Trädgårdsgrupp och kompostering
Den härliga rabatten utanför tvättstugan är anlagd av föreningens medlemmar. Efter den gårdsrenovering som är under planering kommer vi också att ha egna terrassodlingar.
Vi har också egna kompostbehållare för dem som är intresserade av att bättre ta till vara sitt hushållsavfall.

Övriga aktiviteter
Just nu pågår ett par kurser, Mindfulness, som lär oss att leva i nuet och fånga dagen och också fotokurser, som lära oss att handskas med systemkamera och fotoframkallning. Sygrupper, pingisturneringar och prylbasarer har också varit återkommande och uppskattade aktiviteter.

Medlemsförmåner

Dramaten-kort
Kollektivhuset har ett Tredje-raden kort till Dramaten.

Skansenkort
Kollektivhuset har ett gemensamt inträdeskort till Skansen.

Yasuragi-kort
Rio kollektivhusförening har tre stycken badkort, som är klippkort. Upp till två personer kan gå samtidigt per kort.